Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een holistische geneeswijze. Holistische wil zeggen dat ons lichaam, ons sociaal functioneren en onze geest als één geheel, als een samenhangend systeem wordt beschouwend. Deze drie entiteiten zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend, vaak zonder dat wij dat in de gaten hebben.

Reflexzone therapie is uniek omdat je in één behandeling
het gehele lichaam, het totale systeem, u als uniek mens behandelt.

Factoren die ons als mens vormen:

 • indrukken, ervaringen en situaties die u meegemaakt in uw leven
 • individuele ontwikkeling, zelfontplooiing
 • stress (emotionele stress) die u ervaart in uw leven
 • lichamelijke beperkingen of psychische klachten
 • voedingsgewoontes
 • beweging

Deze informatie wordt in ons lichaam en onze geest opgeslagen. Het zijn allemaal puzzelstukjes die samen een totaal plaatje maken van elk uniek individu. U kunt het vergelijken met een vingerafdruk. Die puzzelstukjes zijn geheel of gedeeltelijk terug te vinden in de reflexzones. Reflexzones liggen op voeten, handen en oren, deze corresponderen met alle orgaanstelsels in het lichaam. Bijvoorbeeld het spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, ademhalingsstelsel, hormoonstelsel. Enkele organen kent zijn eigen, specifieke emoties bijvoorbeeld lever heeft de emotie woede (wat heeft u op uw lever) of de blaas heeft de emotie angst.

Opbouw behandeling
De therapie is opgebouwd uit een aantal behandelingen. Aan elke behandeling gaat een gesprek vooraf. Relevante informatie en wijzigingen worden steeds in een behandelverslag vastgelegd zodat iedere volgende behandeling op uw nieuwe situatie wordt afgestemd.
Tijdens de behandeling worden beide voeten met duim en vingers drukpuntsgewijs en energetische behandeld (energetische betekend gebruikmakend van de energie die overal om ons heen aanwezig is). Aan alle reflexzones wordt aandacht besteed, zodat het zelf genezend vermogen in gang wordt gezet. Daarnaast worden de zones die met uw specifieke klachten te maken hebben extra behandeld.
U kunt uw behandeling naar eigen keus afwisselend in rust en pratend ondergaan.

Tijdens de behandeling kunnen reflexzones door u als gevoelig of pijnlijk ervaren worden. Deze gevoelige zones noemen wij blokkades. Dit zijn de puzzelstukjes die wij als therapeuten zoeken, zij geven u en mij relevante informatie en inzicht over uw functioneren. Door de blokkades te behandelen, voelt u dat de gevoelige plekken minder worden of zelf geheel verdwijnen. De levensenergie kan weer onbelemmerd gaan stromen en het genezingsproces is in werking gesteld. De behandeling wordt als zeer prettig en ontspannend ervaren.

De oorzaak van uw klachten hebben vaak een andere oorzaak dan u verwacht.

Effecten van Reflexzone zijn;

 • vermindert stress en spanning
 • verbetert de doorbloeding, waardoor het lichaam beter hersteld en afvalstoffen beter kan afvoeren
 • herstelt het zelf genezend vermogen, waardoor klachten verminderen of verdwijnen
 • hervinden van het natuurlijk evenwicht (balans)
 • stabielere hormoonhuishouding